top of page
Caută

Rotary Plantează!


MISIUNEA PROIECTULUI:

”Misiunea proiectului este să implice opinia publică, societatea civilă, autorităţile, mass-media, sponsorii şi alte organizaţii de voluntariat în protejarea şi creşterea de păduri.”


Printre rezultatele urmărite a proiectului este: impact la nivel naţional, rezultate pe termen scurt, mediu și lung, educaţia tinerilor şi a elevilor din şcoli (efect potenţat şi prin implicarea Interact şi Rotaract), încurajarea și altor noi organizați în protejarea și plantarea pădurilor și un în ultimul rând reducerea tăierilor ilegale.


Unde este indicat plantarea: în fața blocului, în parcul de joacă al copiilor, în curtea școlii a bisericii, în curtea căminelor de batrâni și de copii, în aliniamentele stradale etc, pe terenurile unor primării care posedă terenuri publice neproductive pe care s-ar putea împăduri, pe terenul asociațiilor private de proprietari care pun la dispoziție terenul.

Cele mai sustenabile plantări sunt cele din vecinătatea căminelor de copii, a școlilor și a altor locuri unde udarea și îngrijirea de după, care este esențială, se face voluntar.


District 2241 România și Republica Moldova în perioda 2003-2019 rotarienii au plantat 12.654 copaci. (Proiectul - Rotary plantează (rotaryplanteaza.ro)

1 afișare0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page