top of page
Caută

A schimba vieți

charity: este o organizație non-profit care oferă apă potabilă curată și sigură oamenilor din țările în curs de dezvoltare



De când a fost înființată charity în anul 2006, are un obiectiv ambițios: încheierea crizei globale a apei. Criza apei este masivă! 771 de milioane de oameni nu au acces la apă potabilă curată și sigură. Cei mai mulți dintre noi nu au trebuit să ne gândim niciodată când – sau dacă – vom putea găsi apă curată. Deși accesul la apă curată este un drept, nu un privilegiu, pentru 771 de milioane de oameni care beau apă murdară, egalitatea rămâne un vis.

Apă curată și sigură pentru fiecare persoană de pe planetă!


Chiar acum, o femeie sau o fată tânără face drumeții de-a lungul unei râpe abrupte, probabil că va face această călătorie de mai multe ori astăzi doar pentru a colecta suficientă apă pentru a-și găti mâncarea, pentru a curăța niște haine sau pentru a-și spăla corpul.

Accesul la apă curată și canalizare ar putea preveni moartea a 297.000 de copii sub cinci ani în fiecare an.

Dacă îngrijorarea, anxietatea și epuizarea sunt unele dintre simptomele crizei globale a apei, apa curată – și odată cu ea, speranța – sunt antidoturile.


Ce face charity? Împreună cu partenerii locali sapă fântâni, distribuie sisteme de filtrare a apei, construiesc rezervoare de colectare a apei pluviale și construiesc sisteme de conducte care aduc apă curată din cele mai înalte izvoare de munte în satele celei mai joase ale văii.

Apa curată nu înseamnă doar confort, semnalează un nou început.



Când unei comunități i se oferă în sfârșit acces la apă curată, urmează dezvoltarea.Femeile au mai mult timp în ziua lor și pot începe afaceri pentru a oferi venituri suplimentare familiilor lor, copiii pot merge la școală cu normă întreagă. Comunitățile prosperă.


La charity: water, cred că apa curată este un drept fundamental al omului care deschide ușa către ceea ce face viața grozavă: sănătate, educație, petrecere a timpului liber și cariere împlinite.

3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page